Floor & Nellie
WORKSHOPS

Atelier Floor en Nellie gaat creatief aan de slag met kinderen om creativiteit te stimuleren en de ontwikkeling te bevorderen. Door middel van workshops, indien gewenst rondom een thema, worden de deelnemers uitgedaagd met verschillende materialen te werken en zelf iets te creëren. Textiel staat hierin vaak centraal. Waar mogelijk wordt materiaal hergebruikt of duurzaam materiaal ingezet, zoals stof of kurk. Het stimuleren van cognitieve vaardigheden en het bevorderen van de algehele ontwikkeling staat centraal. In deze workshops is ruimte om creativiteit te blijven ontdekken en de wereld te vergroten door nieuwe inzichten. Het doel – plezier beleven en creativiteit bevorderen.

Ons
AANBOD

Bekijk hiernaast een greep uit het aanbod van workshops. Bekijk de mogelijkheden en zie of er wat voor jouw organisatie bij zit door op de workshop te klikken. Alle workshops worden op maat aangeboden, afhankelijk van de tijd en leeftijd van de deelnemers. Kom je niet tegen wat je zoek? Neem contact op! Een workshop op maat is altijd mogelijk.

Inschrijven

  Telefoonnummer

  Vilten

  Met de fijnste wol, warm water en zeep gaan we aan de slag en maken we zelf stof. Wil jij beginnen met een proeflapje? Of maak je liever een toverbal, een vogeltje of een vingerpopje? Het is allemaal mogelijk met gekleurde wol. 

  Werken met kosteloos materiaal

  Kosteloos materiaal is materiaal dan veel huishoudens hebben, maar vaak niet gebruikt wordt om te knutselen. Denk aan wasknijpers, sponsjes, rietjes, ijslolly stokjes, watjes enzovoort. Met een eenvoudige opdracht of uitgangspunt in jullie thema gaan de kinderen aan de slag. Zo kun je prachtige fantasiedieren of onderwatermonsters maken, maar ook bloemen of instrumenten zijn mogelijk.

  Maak kennis met de naaimachine

  Wat weet jij van textiel? Wat zou je kunnen maken van lapjes stof? Er is een overvloed aan stoffen en na een uitleg van de naaimachine kun je zelf aan de slag om iets te maken. 

  Versier je eigen buckethat of pet

  Bewerk een katoenen buckethat of pet met naald/draad of met lintjes, stofjes, glitters, plakkers en andere materialen. Maak van een basis hat of pet je nieuwe lievelingsitem. Kies je eigen kleuren en met welke materialen je wil werken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Iedereen gaat naar huis met zijn/haar unieke buckethat of pet.

  Versier je eigen tas

  Bewerk een katoenen tas met naald/draad, versier de tas met lintjes, stofjes, glitters, plakkers of andere materialen. Maak van een basis tas je nieuwe lievelingstas. Kies je eigen kleuren en met welke materialen je wil werken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Iedereen gaat naar huis met een uniek exemplaar.

  Zorgenpoppetje maken

  Er is een legende in de hooggelegen bergdorpjes van Guatemala: wanneer je een probleem hebt kun je dat aan een zorgenpopje vertellen. Voordat je naar bed gaat vertel je je problemen aan het zorgenpopje, daarna leg je het poppetje onder je kussen. Terwijl je slaapt zorgt het zorgenpopje ervoor dat je problemen verdwijnen. Dit poppetje gaan we zelf maken, zodat het al je zorgen kan overnemen. Allerlei versieringen zijn aanwezig, jij kunt het poppetje maken zoals jij het mooi vind.

  Ontdekkingsreis

  Ga je mee op reis? We starten met een wit vel papier. Welke materialen voeg jij toe? We gaan aan de slag met tape, plakband, pen, stiften, sjablonen, schaar, naald en draad, elastiekjes, stukjes stof, knopen, nietjes, kurk en noem maar op. Alles mag, jouw ontdekkingsreis staat centraal. Iedere deelnemer gaat naar huis met zijn of haar eigen ontdekkingsverslag.

  Prikkel je zintuigen

  Prikkel je zintuigen in deze workshop! Ieder kind krijgt een bak met een vreemd materiaal. Kijk er na, maar gebruik vooral ook je andere zintuigen! Hoe voelt het, waar ruikt het naar, welke kleuren zie je en wat gebeurt er als je twee materialen mengt? In deze workshop wordt aangezet tot ontdekken en te verkennen en alle zintuigen te gebruiken.

  Kunstwerk borduren

  Leuk om ergens op te hangen – je eigen geborduurde kunstwerk. Ga aan de slag met naald en draad, kralen en versieringen en maak zo je eigen kunstwerkje voor aan de muur. Werk je met een kleurenthema of liever alle kleuren door elkaar? Jij kiest hoe je jouw borduurwerk versiert.

  Dromenvanger maken

  Maak je eigen dromenvanger! Zo zal jij elke avond lekker slapen. Je begint met een cirkel die je volledig zelf gaat versieren. Je mag je eigen kleuren en materialen uitzoeken. Er is een overvloed aan materiaal aanwezig.

  Pimp je eigen kledingstuk - met modeshow!

  Pimp je eigen kledingstuk en show daarna je creatie in een modeshow!
  Ga aan de slag met de naaimachine, met stofjes, strikjes en lintjes. of versier een tweedehands kledingstuk met textielstiften of geborduurde patches! Als je geen ervaring hebt met de naaimachine, help ik je graag.

  Maak een recycled zelfportret

  Maak je eigen zelfportret! Met een basis van recyclede materialen gaan we aan de slag om een schilderij te maken – van jezelf. Er is een overvloed aan materialen aanwezig; oude spijkerbroeken, blik, karton, garen, kurk, hout, kranten en noem maar op.

  Maak een recycled fotolijstje

  Met een basis van recyclede materialen gaan we aan de slag om een fotolijstje te maken. Er zijn allerlei materialen aanwezig; lappen stof, blik, karton, garen, kurk, hout, kranten. Alles wat jij kunt bedenken mag gebruikt worden.

  Groepsactiviteit

  Is er bij jullie in de buurt een lege muur of een saai hek? Laten we het samen pimpen! Stuur een foto door van de te versieren plek dan zoek ik alvast geschikte materialen uit. Voorkeur voor recyclede materialen, een bepaalde kleur, thema of iets anders? Laat het weten en ik denk mee. Samen maken we er een kunstwerk van.

  Workshop op maat

  Staat er een thema centraal en zijn jullie op zoek naar een leuke activiteit? Draag een idee aan en we maken er een passende toffe workshop van. Kies bijvoorbeeld rondom materialen, een bepaald boek, de seizoenen, actualiteiten binnen de groep, de laatste trends of iets wat binnen de groep aandacht nodig heeft. We denken graag mee.

  Follow us on instagram

  Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

  Fout: geen verbonden account.

  Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

  Adres

  Rijksweg 113
  5953AD Reuver

  Contact

  06 1247 4646
  atelier@floornellie.nl